Konu: Et Sarma
Yalnız Mesajı Göster

Et Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Sarma



MALZEMELER

1/2 kg nuar

6 adet tostluk kaşar peyniri dilimi

1/2 demet maydanoz

2 orta boy kuru soğan

tuz

karabiber

biraz un

HAZIRLANIŞI

1/2 kg nuar etini ince dilimler kesilip şnitzel tarzında dövülür Et dilimlerinin üzerine tuz ve karabiber ekilir Maydanoz ve soğan birlikte

incecik kıyılarak et dilimlerinin üzerine yayılır Kaşar peyniri et dilimlerini kaplayacak şekilde yerleştirilir Et dilimleri rulo yapılarak tutması için yarım kürdan rulonun ortasına takılır Etler teflon tavada iyice kızartılır ve kızardıktan sonra üzerine su ilave edilerek pişmeye bırakılır Etler piştikten sonra tavadan bir tabağa alınır Tavadaki sosa

biraz un eklenerek sosun hafif koyulaşması sağlanır ve etler tekrar tavadaki sosun içine konulur Etler 5 dakika daha bu sosla birlikte piştikten sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla