06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lor Dolması :
Kullanılan Malzemeler:
1 kg taze lor(çökelek),
1 su bardağı bulgur,
2 adet yumurta,
1 su bardağı süt kaymağı,
4 kaşık tereyağı, dargın
-1kg Pancar yaprağı veya evelik,
1 deste taze soğan (kuru soğanda olabilir),
tuz
Hazırlanışı :
Yapraklar yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır Taze lor içerisine yumurta süt kaymağı, haşlanmış bulgur, ince doğranmış taze soğan, yeteri kadar tuz ve dargın konularak yoğrulur Daha sonra istenilen büyüklükte sıkılarak yaprağa sarılır Başka bir kapta soğan pembeleşinceye kadar kızartılır, üzerine parça etler eklenerek pişirilir, sonra dolmalar eklenir kavurma ile pişiriliyorsa dolma ile birlikte kavurmalar konulur, 2 bardak su ilave edilerek birkaç taşım pişirilir
|
|
|