Yalnız Mesajı Göster

Şalgam Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgam Dolması



Malzemeler


1 Kilo şalgam

200 gr kıyma

1 Çay bardağı bulgur

1 Adet soğan

1 Çay bardağı sıvıyağ

1 Çorba kaşığı tereyağı

1 Çorba kaşığı salça

Reyhan otu

Tuz, karabiber

Hazırlanışı


Kıymayı derin bir kaba alın

Soğanı rendeleyip, kıymaya ilave edin

Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın

Şalgamları soyup, 5 milim kalınlığında dilimleyin

10 Dakika kadar haşlayın

Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin, şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin ve tencereye dizin

Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin ve su ilave edin

Şalgamları yumuşayana dek pişirin

Üzerine reyhan otu ilave edip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla