Konu
:
Fındık Yaprağı Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Fındık Yaprağı Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındık Yaprağı Sarması
Malzemeler :
Bir miktar fındık yaprağı
2 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
500 gr
orta yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı yağ
Tuz - karabiber
Hazırlanışı :
Yapraklar dizilerek bir kaba yerleştirilir, su ilâve edilerek kapağı kapatılır, haşlanır
Haşlama işlemi; yaprağın yeşil rengini verinceye, kurumuş bir yaprak renk ve görünümü alıncaya kadar devam eder
Diğer tarafta kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, bir kaşık salça, rendelenmiş soğan hepsi karıştırılarak biraz su ilavesiyle yoğrulur
Hazırlanan iç haşlanan yapraklara sarılarak düzgün bir şekilde yerleştirilir
Üzerine ağırlık konarak salçalı et suyu ile pişirilir
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul