Yalnız Mesajı Göster

Fındık Yaprağı Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık Yaprağı Sarması



Malzemeler :

Bir miktar fındık yaprağı

2 baş kuru soğan

2 yemek kaşığı salça

500 gr orta yağlı kıyma

2 su bardağı pirinç

1 demet maydanoz

3 yemek kaşığı yağ

Tuz - karabiber

Hazırlanışı :

Yapraklar dizilerek bir kaba yerleştirilir, su ilâve edilerek kapağı kapatılır, haşlanır Haşlama işlemi; yaprağın yeşil rengini verinceye, kurumuş bir yaprak renk ve görünümü alıncaya kadar devam eder Diğer tarafta kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, bir kaşık salça, rendelenmiş soğan hepsi karıştırılarak biraz su ilavesiyle yoğrulur Hazırlanan iç haşlanan yapraklara sarılarak düzgün bir şekilde yerleştirilir Üzerine ağırlık konarak salçalı et suyu ile pişirilir Sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla