Konu
:
Kuzu Kol Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kol Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kol Sarma
Malzemeler
1 kg kuzu kol
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı biber salçası
2 dilim ekmek içi
Maydanoz
Tuz, karabiber
yapılışı
Maydanozu temizledikten sonra incecik kıyın
Ekmek içini ufalayın ve sarmısakları döverek ezin
Ekmek içini, maydanozu, sarımsağı ve kekiği birarada karıştırın
Diğer bir yanda, kuzu kolun fazla yağlarını temizleyin ve kemiklerini çıkartın
Kolun iç kısmına tuz atın ve biber salçası sürünr
Bunun üzerine hazırladığınız aromatik malzemenin hepsini serpin
Kolu silindir şeklinde sarın ve mutfak ipiyle iyice sararak bağlayın
Fırını 230 derecede ısıtın
Kol sarmayı tuzlayıp yağladıktan sonra kolu alacak küçük bir fırın tepsisine yerleştirin
Kızgın fırında 10-15 dakika tutun
Sarmanın yüzü kızarmaya başlarken fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 50 dakika yavaş yavaş pişirin
Pişmesine 15 dakika kala tepsiye bir su bardağı su koyun
Böylece tepsinin yanmasını önleyin ve etin kendi sosuyla pişmesini sağlayın
Yemeği servise hazırlamak için sarmanın iplerini aldıktan sonra yuvarlak dilimlere kesin ve sıcak olarak servis edin
Tepsideki sosu, etin üzerine gezdirin
Yanında garnitür olarak patates kızartması veya sote edilmiş sebze verebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul