Konu
:
Etli Yaprak Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Etli Yaprak Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Yaprak Sarması
MALZEME
250gr
salamura asma yaprağı
- 250gr
kıyma
- 2 soğan
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 1 çorba kaşığı salça veya 2 domates
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- karabiber, pulbiber
- 1 limon
SOS Yoğurt ve sarımsak
yapılışı
1- Soğanları, maydanozu ve dereotunu incecik doğrayın
Eğer domates kullanıyorsanız, rendeleyin
Bütün iç malzemeyi iyice karıştırın
2- Yaprakları ılık suda tuzları gidene kadar bekletin ve yıkayın
Tüylü yüzlerine birer parça iç koyarak sarın
3- Hepsini tencereye dizin ve üzerlerine porselen bir tabak kapatın
Sarmaların üzerine çıkacak kadar su ve bir limonun suyunu ekleyin
Eğer et çok yağsızsa biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz
Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul