Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Enginar Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Enginar Dolması



malzemeler


6 adet enginar

2 baş iri soğan

350 gr kıyma

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı salça

tuz, karabiber

1/2 adet limon

tarifi


Soğan ince kıyılır, tereyağında pembeleştirilir Kıyma eklenir, suyunu bırakıp çekene dek kavrulur Üzerine salça, tuz, karabiber ve 1 su bardağı sıcak su katılır, 10 dakika daha pişirilir Temizlenmiş, yarım limonla ovulmuş enginarlar, altı yayvan bir tencereye dizilir Çukur kısımlarına kıymalı malzeme paylaştırılır Kenarından 1 su bardağı sıcak su bırakılır (Enginarların renginin bozulmaması için üzerine yağlı kağıt örtülebilir) Tencerenin kapağı kapatılır Orta ateşte30-35 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla