Konu
:
Kıymalı Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Enginar Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Enginar Dolması
malzemeler
6 adet enginar
2 baş iri soğan
350 gr kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber
1/2 adet limon
tarifi
Soğan ince kıyılır, tereyağında pembeleştirilir
Kıyma eklenir, suyunu bırakıp çekene dek kavrulur
Üzerine salça, tuz, karabiber ve 1 su bardağı sıcak su katılır, 10 dakika daha pişirilir
Temizlenmiş, yarım limonla ovulmuş enginarlar, altı yayvan bir tencereye dizilir
Çukur kısımlarına kıymalı malzeme paylaştırılır
Kenarından 1 su bardağı sıcak su bırakılır
(Enginarların renginin bozulmaması için üzerine yağlı kağıt örtülebilir
) Tencerenin kapağı kapatılır
Orta ateşte30-35 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul