Yalnız Mesajı Göster

Etli Sogan Dolmasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Sogan Dolmasi



Malzemeler

6 büyük boySogan

2 1/4 su bardagi

1 1/2 tatli kasigi Tuz

1/3 su bardagi Pirinç

1 demet Maydanoz

1/4 demet Dereotu

1 1/2 su bardagi Kiyma (orta yagli)

1/2 tatli kasigi Kara biber

1 yemek kasigi

1 Adet Yumurta

50 gramMargarin

3 yemek kasigi Limon suyu
Tarifi

Soganlari bas kisimlarini kes, soy, yika Diger yanda tencereye 2 su bardagi su ve 1 tatli kasigi tuz koy, kaynat Soganlari kaynayan suya at hafif yumusayincaya degin, yaklasik 15 dakika hasla

Soganlarin içlerini orta kisimlarindan parmakla iterek parçalamadan, kenar kalinligi 2-3 kat kalacak sekilde bosalt Pirinci yika, süz Soganlarin birinden çikan için, yarisini ince ince kiy Maydanoz ve dereotunu ayikla, ince ince dogra

Pirinç, sogan, maydanoz, kiyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardagi su ve yagi iyice karistir Soganlari hazirlanan içle doldur ve tencereye yerlestir Haslama suyunu kaynat ve dolmalarin üzerine yavasça gezdir Pirinç taneleri uzayip yumusayincaya degin, yaklasik 50 dakika pisir

Yumurtayi ayri bir kapta limon suyu ile iyice çirp Dolmalari suyun içinden alip servis tabagina yerlestir Yumurta-limon karisimina dolmanin suyundan bir kaç kasik koyup, ilit Bu karisimi tencereye azar azar eklerken, dolmanin suyunu sürekli karistir, kaynayinca ocagi kapat, dolmalarin üzerine gezdir Dereotu serp

Alıntı Yaparak Cevapla