Konu
:
İç Pilavlı Göğüs Dolması
Yalnız Mesajı Göster
İç Pilavlı Göğüs Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İç Pilavlı Göğüs Dolması
Malzemeler
3 tavuk göğsü
3 patates
2 domates
2 yeşil biber
İç pilav malzemesi:
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Çok az miktarda kuzu veya
tavuk ciğeri
Karabiber, tuz
yapılışı
Pirinci sıcak suda 20 dakika bekletin
Ciğeri fındık büyüklüğünde doğrayıp küçük bir tavada haşlayın
Patates ve domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin
Yeşil biberleri yıkayıp doğrayın
Tencerede yağı ısıtıp fıstığı ekleyerek kavurun
Pirincin suyunu süzün ve fıstıkların üzerine ilave edin
Delikli bir kepçe ile sürekli karıştırarak pirinçler şeffaf lası ncaya kadar kavurun
Et suyu, yıkanmış üzüm, tuz ve ciğeri kavrulmakta olan pirince ekleyin
1-2 kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pirinçler diri kalacak şekilde pişirin
Ateşi kapatıp yarım saat dinlendirdikten sonra karabiberi ekleyin ve delikli bir kepçe ile 1-2 kez karıştırın
Göğüs etlerini döverek inceltin
Tuz ve biber ekin
Üzerlerine hazırladığınız iç pilavı paylaştırın
Kenarlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın
Sardığınız her parçayı folyo kağıdına alın
Kenarlarına patates, domates ve yeşil biber dilimleri yerleştirip kağıdı sıkı şekilde kapatın
Cam fırın kabına yerleştirip orta ısılı fırında 30-40 dakika pişirin
Biraz dinlendirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul