Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Şiş Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Şiş Sarma



Malzeme;

2 Adet kabak

2 Adet patlıcan

2 Adet salçalık kırmızı biber

3 Dilim kızarmış ekmek

10-12 Adet yeşil zeytin

2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

5-6 Çorba kaşığı zeytinyağı

Kıvırcık yaprakları

Tuz, karabiber

Hazırlanışı;


Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra kurulayın

Kabak ve patlıcanları uzun ve ince dilimler halinde kesin

Üzerlerine tuz serpip, 15 dakika bekletin

Salçalık kırmızı biberi ince şeritler halinde dilimleyin

Ekmek dilimlerinin kabuğunu keskin bir bıçakla alıp, içlerini ufalayın

Zeytinleri doğradıktan sonra ekmek içleri ile karıştırın

Biber dilimleri, peynir, tuz, karabiber ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip, karıştırın

Fırının üst ızgarasını ısıtın

Patlıcan ve kabak dilimlerini yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın

Her dilimin üzerine ekmek ve biberli karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirip, rulo şeklinde sarın

Ruloları şişlere değişimli olarak dizin(bir kabak rulosu, bir patlıcan rulosu gibi)

Izgarada 10 dakika kadar sık sık çevirerek pişirin

Kıvırcık yapraklarını yıkayıp, iyice süzün ve servis tabağına yerleştirin

Üzerine hazırladığınız sebze şiş sarmalarını yerleştirin ve kalan zeytinyağını gezdirin

Sıcak olarak servis yapın

NOT : Sebzeleri elektrikli ızgara veya hafifçe yağlanmış teflon tavada da kızartabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla