06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Şiş Sarma
Malzeme;
2 Adet kabak
2 Adet patlıcan
2 Adet salçalık kırmızı biber
3 Dilim kızarmış ekmek
10-12 Adet yeşil zeytin
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
5-6 Çorba kaşığı zeytinyağı
Kıvırcık yaprakları
Tuz, karabiber
Hazırlanışı;
Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra kurulayın
Kabak ve patlıcanları uzun ve ince dilimler halinde kesin
Üzerlerine tuz serpip, 15 dakika bekletin
Salçalık kırmızı biberi ince şeritler halinde dilimleyin
Ekmek dilimlerinin kabuğunu keskin bir bıçakla alıp, içlerini ufalayın
Zeytinleri doğradıktan sonra ekmek içleri ile karıştırın
Biber dilimleri, peynir, tuz, karabiber ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip, karıştırın
Fırının üst ızgarasını ısıtın
Patlıcan ve kabak dilimlerini yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın
Her dilimin üzerine ekmek ve biberli karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirip, rulo şeklinde sarın
Ruloları şişlere değişimli olarak dizin (bir kabak rulosu, bir patlıcan rulosu gibi)
Izgarada 10 dakika kadar sık sık çevirerek pişirin
Kıvırcık yapraklarını yıkayıp, iyice süzün ve servis tabağına yerleştirin
Üzerine hazırladığınız sebze şiş sarmalarını yerleştirin ve kalan zeytinyağını gezdirin
Sıcak olarak servis yapın
NOT : Sebzeleri elektrikli ızgara veya hafifçe yağlanmış teflon tavada da kızartabilirsiniz
|
|
|