Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Kabak Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Kabak Dolması



Malzeme;

4 Adet iri kabak

300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti

2 Adet salatalık

4-5 Dal roka

1 Adet limon suyu

3 Çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı;


Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kesin ve içlerini çıkarın

Roka yapraklarını yıkayıp, süzün

Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin

Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp, zar şeklinde doğrayın

Salatalık, tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın

Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun

Düz bir tencerere dizip, üzerini örtecek kadar su ilave edin

1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip, orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin

Limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın

Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin

Üzerine 1 kepçe yemek suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün

Roka yapraklarıyla süsleyip, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla