06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Kabak Dolması
Malzeme;
4 Adet iri kabak
300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
2 Adet salatalık
4-5 Dal roka
1 Adet limon suyu
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı;
Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kesin ve içlerini çıkarın
Roka yapraklarını yıkayıp, süzün
Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin
Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp, zar şeklinde doğrayın
Salatalık, tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın
Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun
Düz bir tencerere dizip, üzerini örtecek kadar su ilave edin
1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip, orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin
Limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın
Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin
Üzerine 1 kepçe yemek suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün
Roka yapraklarıyla süsleyip, servis yapın
|
|
|