Konu
:
Etli Baklalı Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Etli Baklalı Dolma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Baklalı Dolma
malzemeler
1/2 Su bardağı kuru iç bakla
1/2 Su bardağı kırık yarma
8-10 Dal dereotu
250 gr
orta yağlı kıyma
8-10 Dal maydanoz
2 Orta boy soğan
1/2 Çay kaşığı karabiber
1/2 Çorba kaşığı salça
1/2 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Tatlı kaşığı tuz
250 Gr
asma yaprağı
yapılışı:
Kıymanın içina ince kıyılmış soğan, akşamdan ıslatılmış bakla, yarma, sulandırılmış salça, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz ve biberleri katıp karıştırınız
Yaprağı sıcak su ile yumuşatınız
Sapını çıkartıp, tüylü kısmı üste gelmek üzere masa üzerine yerleştiriniz
Hazırlanan içten bir miktar koyup muntazam sarınız
Tencereye dizip, üzerini örtünceye kadar kaynar su ilâve ediniz
Hafif hararetli ısıda 1-1,5 saat pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul