Konu
:
İspanaklı Soğan Dolması
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Soğan Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Soğan Dolması
Malzemeler
* 1 diş sarımsak (isterseniz)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 50 gram parmezan peyniri
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş peynir
* 6 adet orta boy soğan(750gram)
* 1 adet tavuk suyu tableti veya tavuk suyu
* 175 gram ıspanak (dondurulmuşta olabilir
)
* 70 gram kaşar peyniri
* 2 adet yumurta sarısı
* Tuz
* 1 Su bardağı su
Hazırlanma Şekli
Soğanların diplerini kesip dış kabuklarını soyun
Derin yayvan tencerede kaynar suya iki tane iki tane atarak 1 dakika kadar haşlayın
Çıkarınca ılıkken üstünü düz kesin içini az oyun hepsini geniş tencereye dizin yavaş ateşte 5-10 dakika pişirin
Tencereden alıp soğanları ters çevirin bir kenarda bekletin
Ispanağı temizleyip kaynayan suya atın 1-2 dakika haşlayın süzgece koyup suyunu süzdürün
Tavaya bir kaşık tereyağı ekleyin, ıspanakları içine atın 2-3 dakika kavurun
Rendelenmiş peynirleri, yumurta sarıları, tuz, karabiber ve eğer kullanıyorsanız doğrulmuş sarımsağı ilave edin
Haşlanan soğanları fırın tepsisine dizin
Hazırladığınız içi doldurun
Üzerine kaşar peyniri rendesi dökün
Tavuk suyunuda ilave edin
Önceden ısıttığımız 180c fırında 15 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul