Konu
:
Tavuk Dolmasi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Dolmasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Dolmasi
malzemeler
1 Büyük tavuk
1 Çorba kaşığı salça
1/2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 Çorba kaşığı tuz
İç pilav için :
Tavuğun ciğeri, yüreği, taşlığı
2 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı fıstık
2 Çorba kaşığı kuş üzümü
1/2 Çorba kaşığı yenibahar
1/2 Çorba kaşığı tarçın
yapılışı
Tavuğu temizleyip yıkayınız
Dış yüzeyine salça sürüp normal sığabileceği bir tencereye koyunuz
6-7 su bardağı kaynar su ilave ederek hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Malzemesinden iç pilavı hazırlayınız
Fırına girebilecek porselen veya paylex servis tabağına tavuğun ayakları üste gelmek üzere yerleştiriniz
İçine pilavı doldurunuz
Üzerine salça ve yağ karışımı sürüp yemekten yarım saat önce fırında hafif pembeleştiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul