Konu
:
Kestaneli Hindi Dolması 3
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Hindi Dolması 3
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Hindi Dolması 3
Kestaneli Hindi Dolması Tarifi - Kestaneli Hindi Dolması Yapılışı - Kestaneli Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Kestaneli Hindi Dolması Malzemeleri
1 adet 4 kiloluk hindi
1,5 kilo kestane
2 elma
3 portakal
3 kaşık domates salçası
1 kaşık yoğurt
1 paket tarçın
Defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Hindiyi soyup tüylerini temizledikten sonra ateş üzerinde de tütsüleyip ince tüylerini de temizleyiniz
İyice yıkadıktan sonra, büyükçe bir tencerede 2 saate yakın pişiriniz
Suyun içinden hindiyi çıkarıp alındıktan sonra defne yaprağı, karabiber ve tuz karışımı ile içini ve dışını iyice oyunuz
Başka bir tencerede 1,5 kilo kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyunuz
Kestanelerin üzerine 1 paket tarçın, kabukları soyulup küçük küçük küp şeklinde doğranmış elma ve 1 tane portakalı ilâve ederek iyice karıştırınız
Hindinin içine bu karışımı doldurup dikiniz
Başka bir kapta hindinin pişen suyundan iki kase alınız
Bunun üzerine 3 kaşık domates salçası ve 1 kaşık yoğurdu ilâve edip iyice karıştırınız
Hindinin dışına bu karışımdan sıvazlayıp fırına atınız
45 dakika bir tarafını 45 dakika diğer tarafının kızarmasını sağlayınız
Fırında hindiyi kızartırken arada bir karışımdan üstüne atınız
Kızarmasına 15 dakika kala 2 portakalı halka halka kesip hindinin üstüne ve etrafına dizip tekrar fırına atınız
15 dakika böylece kızardıktan sonra çıkarıp servis yapınız
Not: Hindinin yanında garnitür olarak suyundan içili pilâv yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul