Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Hindi Dolması İçi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Hindi Dolması İçi



Kestaneli Hindi Dolması İçi Tarifi - Kestaneli Hindi Dolması İçi Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri

600 gr kestane (kabuksuz)

500 gr (2+1/2 su bardağı) et suyu

1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

1 iri soğan (ince doğranmış)

250 gr sosis (ince kıyılmış)

100 gr (1+1/2 su bardağı) taze ekmek içi

2 yumurta (hafifçe çırpılmış)


Kestane, et suyu, kereviz rendesi, tuz ve biberi orta boy bir tencereye koyup orta ateşe oturtarak 1 saat, kestaneler yumuşayıp suyu emene kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp içindekileri derin bir kaseye aktararak ılınmaya bırakınız Ilınınca kestaneleri ufalayınız

Küçük bir tencerede yağı orta ateşte kızdırınız Soğan ve sosisleri ekleyip 8 dakika pişirdikten sonra, ateşten alıp ılınmaya bırakınız Ekmek içi ve yumurtaları, soğan ve sosis karışımı ile birlikte ufalanmış kestanelere ekleyip kaşıkla iyice karıştırınız Harcınız kullanılmaya hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla