Konu
:
Mardin Usulü Hindi Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Mardin Usulü Hindi Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mardin Usulü Hindi Dolması
Mardin Usulü Hindi Dolması Tarifi - Mardin Usulü Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri
Kesilmiş ve temizlenmiş 1 adet hindi
çiğ badem içi
2 su bardağı pirinç
250 gram ufak kuşbaşı et
hindi veya tavuk ciğeri
karabiber
yenibahar
tuz
Bademler suda haşlanarak kabukları soyulur ve pembeleşinceye kadar yağda kavrulur
Kuşbaşı et ve küçük doğranmış hindi veya tavuk ciğeri de yağda pişinceye kadar kavrulur daha sonra yarım pişmiş pirinç, badem karabiber ve yenibahar ile karıştırılır
Bu iç hindinin içine doldurulur ve açık olan her tarafı dikilir
Hindi bir tencereye yerleştirilerek üstüne su eklenir ve pişirilir, daha sonra çıkarılıp üstüne salça veya yoğurt sürülerek ısıtılmış fırında da 10-15 dakika pişirilir
NOT: Hindinin içine isteğe bağlı,kuş üzümü de konabilir
Ayrıca yalnız fırında da pişirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul