Yalnız Mesajı Göster

Mardin Usulü Hindi Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mardin Usulü Hindi Dolması



Mardin Usulü Hindi Dolması Tarifi - Mardin Usulü Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri




Kesilmiş ve temizlenmiş 1 adet hindi

çiğ badem içi

2 su bardağı pirinç

250 gram ufak kuşbaşı et

hindi veya tavuk ciğeri

karabiber

yenibahar

tuz


Bademler suda haşlanarak kabukları soyulur ve pembeleşinceye kadar yağda kavrulur Kuşbaşı et ve küçük doğranmış hindi veya tavuk ciğeri de yağda pişinceye kadar kavrulur daha sonra yarım pişmiş pirinç, badem karabiber ve yenibahar ile karıştırılır Bu iç hindinin içine doldurulur ve açık olan her tarafı dikilir

Hindi bir tencereye yerleştirilerek üstüne su eklenir ve pişirilir, daha sonra çıkarılıp üstüne salça veya yoğurt sürülerek ısıtılmış fırında da 10-15 dakika pişirilir


NOT: Hindinin içine isteğe bağlı,kuş üzümü de konabilir Ayrıca yalnız fırında da pişirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla