Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması



Malzemeler:


4 kişilik

32 adet ebegümeci yaprağı

Yarım su bardağı pirinç

Yarım kg taze soğan

3 dal ince doğramış taze sarımsak

1 demet taze nane, dereotu, maydanoz

Kimyon, yenibahar

Yeterince tuz, şeker

1 çorba kaşığı limonsuyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı su


Tarifi:


1 Ebegümeci yapraklarını kaynar suda 3 dakika bekletin Sonra hemen buzlu suya aktarın

2 Yarım su bardağı pirinci, ince doğranmış taze soğanları, taze sarımsakları, dereotunu, maydanozu, naneyi, kimyonu, yenibaharı, tuzu ve şekeri karıştırarak, sarmanın içini hazırlayın Yaprakları süzerek, sudan çıkarın

3 Hazırladığınız içi yaprakların içine koyarak, sarın Tencereye dizin Limon suyu ve zeytinyağını sarmaların üzerine dökün Suyu ekleyin 15 dakika pişirin Soğuk servis yapın


Not: Ebegümeci, kendiliğinden büyüyen bir ottur Bu otu iyi tanıyorsanız, temiz su kenarlarından kendiniz de toplayabilirsiniz Yoksa mutlaka tanıdığınız bir pazar esnafından satın almalısınız Çünkü büyüdüğü ortama bağlı olarak zararlı maddeler içerebilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla