06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Ebegümeci Sarması
Malzemeler:
4 kişilik
32 adet ebegümeci yaprağı
Yarım su bardağı pirinç
Yarım kg taze soğan
3 dal ince doğramış taze sarımsak
1 demet taze nane, dereotu, maydanoz
Kimyon, yenibahar
Yeterince tuz, şeker
1 çorba kaşığı limonsuyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Tarifi:
1 Ebegümeci yapraklarını kaynar suda 3 dakika bekletin Sonra hemen buzlu suya aktarın
2 Yarım su bardağı pirinci, ince doğranmış taze soğanları, taze sarımsakları, dereotunu, maydanozu, naneyi, kimyonu, yenibaharı, tuzu ve şekeri karıştırarak, sarmanın içini hazırlayın Yaprakları süzerek, sudan çıkarın
3 Hazırladığınız içi yaprakların içine koyarak, sarın Tencereye dizin Limon suyu ve zeytinyağını sarmaların üzerine dökün Suyu ekleyin 15 dakika pişirin Soğuk servis yapın
Not: Ebegümeci, kendiliğinden büyüyen bir ottur Bu otu iyi tanıyorsanız, temiz su kenarlarından kendiniz de toplayabilirsiniz Yoksa mutlaka tanıdığınız bir pazar esnafından satın almalısınız Çünkü büyüdüğü ortama bağlı olarak zararlı maddeler içerebilir
alıntı
|
|
|