Konu
:
Kuzu Etli Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Enginar Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Enginar Dolması
enginar tarifi - dolma tarifi - enginar dolması nasıl yapılır - etli enginar - enginar göbeği
Malzeme
6 adet büyük enginar göbeği (Ayıklanmış)
100 gr
Bizim Paket Margarin
2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 kg
kuzu eti (Küçük kuşbaşı)
2 çorba kasığı Bizim Mutfak Un
Tuz
2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı fesleğen
1 adet limonun suyu
½ çay kaşığı Hint biberi
Hazırlanışı
Enginarın Hazırlanışı:
Enginarları yıkayıp bir tencereye koyun
Üzerini kapatacak kadar su, limon suyu ve tuz koyup pişmeye bırakın
Etin Hazırlanışı:
Bir tavaya margarinin yarısını, soğanı, etleri koyup karıştırın
Tuzu, karabiberi, fesleğeni koyup bir kavurma gibi suyunu çektirin
Domatesi ilave edip karıştırın ve ateşten alın
Pişmiş olan enginarların içine taksim edin
Düz bir fırın kabına yerleştirin
Üzerlerini domates ve biberle süsleyip, sosu gezdirin
10 dakika sıcak fırında pişirdikten sonra servis tabağına yerleştirip, servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul