Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Enginar Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Enginar Dolması



enginar tarifi - dolma tarifi - enginar dolması nasıl yapılır - etli enginar - enginar göbeği



Malzeme


6 adet büyük enginar göbeği (Ayıklanmış)

100 gr Bizim Paket Margarin

2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)

1 kg kuzu eti (Küçük kuşbaşı)

2 çorba kasığı Bizim Mutfak Un

Tuz

2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı fesleğen

1 adet limonun suyu

½ çay kaşığı Hint biberi

Hazırlanışı

Enginarın Hazırlanışı:


Enginarları yıkayıp bir tencereye koyun

Üzerini kapatacak kadar su, limon suyu ve tuz koyup pişmeye bırakın

Etin Hazırlanışı:


Bir tavaya margarinin yarısını, soğanı, etleri koyup karıştırın

Tuzu, karabiberi, fesleğeni koyup bir kavurma gibi suyunu çektirin Domatesi ilave edip karıştırın ve ateşten alın


Pişmiş olan enginarların içine taksim edin Düz bir fırın kabına yerleştirin Üzerlerini domates ve biberle süsleyip, sosu gezdirin

10 dakika sıcak fırında pişirdikten sonra servis tabağına yerleştirip, servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla