Konu
:
Etli Ekmek Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Etli Ekmek Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Ekmek Dolması
ekmek dolması - karadeniz yemeği - kastamonu yöresi ekmek dolması tarifi - etli ekmek dolması nasıl yapılır
Kullanılacak Malzemeler
1 demet maydanoz veya dereotu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 diş sarımsak
6 taze soğan
2 kahve fincanı sıcak su
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 bayat çavdar ekmeği
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı biber salçası
Hazırlanma Şekli
Ekmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın
Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın
Taze soğanları temizleyip kıyın
Sarımsakları soyup ezin
Dereotu veya maydanozu temizleyip kıyın
Kuşbaşı eti tencereye alın
1 çorba kaşığı yağ ilave ederek suyunu salıp,çekinceye kadar pişirin
1 fincan kaynar su daha ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin
Et pişmezse gerekirse 1 fincandan fazla olmamak kaydıyla su ekleyip pişirmeye devam edin
Et suyunu çekince tencereyi ocaktan indirin
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın
Taze soğanları ekleyip hafif sarartın
Ekmek içi, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun
Kuşbaşı et, dereotu veya maydanozu ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın
İç malzemeyi bir kaşıkla hiç boşluk bırakmayacak şekilde ekmeğin içine doldurun
Çıkardığınız kapağı ağzına kapatın
Benmeri usulü ile(Büyük bir tencerenin içine ısıya dayanıklı bir kâseyi içine yerleştirin
Ekmeği kâsenin içine oturtun
Kâsenin seviyesini geçmeyecek kadar tencerenin içine su ekleyin
) Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin
Ekmeği tencereden alıp dilimleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul