Yalnız Mesajı Göster

Etli Kabak Dolma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kabak Dolma



kabak dolması - etli dolma - kabak dolması tarifi - etli kabak dolması nasıl yapılır - soslu kabak dolması



Malzemeler


- 2 yemek kaşığı Sana Kase

- 5 adet kabak

- 300 g kıyma

- 1 adet kuru soğan

- ½ su bardağı bulgur

- ½ demet taze nane

- 2 adet domates

- ½ demet dereotu

- 2,5 su bardağı et suyu

- Sosu:


- 1 su bardağı yoğurt

- ½ kutu Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürme

- 3 diş sarımsak

- Dereotu

- Taze nane


Hazırlanışı


1 Küçük bir kâsede kıymayı, rende soğanı, yıkanmış bulguru, kıyılmış nane ve dereotunun yarısını, tuz ve karabiberi karıştırın


2 Kabakları boyuna dilim olarak kesin


3 Fırın tepsisine şerit kabak, dolma harcı, rende domates, şerit kabak, dolma harcı, rende domates olarak döşeyip üzerine et suyunu gezdirip Sana Crème Bonjour?u koyup fırında pişirin


4 Sosu için yoğurdu, Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürmeyi, kıyılmış sarımsağı ve kıyılmış dereotunu, taze naneyi karıştırın


5 Pişen dolmanın üzerine sosu gezdirip sıcak olarak servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla