06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Kabak Dolma
kabak dolması - etli dolma - kabak dolması tarifi - etli kabak dolması nasıl yapılır - soslu kabak dolması
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı Sana Kase
- 5 adet kabak
- 300 g kıyma
- 1 adet kuru soğan
- ½ su bardağı bulgur
- ½ demet taze nane
- 2 adet domates
- ½ demet dereotu
- 2,5 su bardağı et suyu
- Sosu:
- 1 su bardağı yoğurt
- ½ kutu Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürme
- 3 diş sarımsak
- Dereotu
- Taze nane
Hazırlanışı
1 Küçük bir kâsede kıymayı, rende soğanı, yıkanmış bulguru, kıyılmış nane ve dereotunun yarısını, tuz ve karabiberi karıştırın
2 Kabakları boyuna dilim olarak kesin
3 Fırın tepsisine şerit kabak, dolma harcı, rende domates, şerit kabak, dolma harcı, rende domates olarak döşeyip üzerine et suyunu gezdirip Sana Crème Bonjour?u koyup fırında pişirin
4 Sosu için yoğurdu, Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürmeyi, kıyılmış sarımsağı ve kıyılmış dereotunu, taze naneyi karıştırın
5 Pişen dolmanın üzerine sosu gezdirip sıcak olarak servis ediniz
alıntı
|
|
|