Yalnız Mesajı Göster

Etli Marul Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Marul Sarması



marul sarması - etli sarma - marul salatası nasıl yapılır



Malzemeler:


4 kişilik


1 demet dereotu

1 demet maydanoz

1 marul

100 gr baldo pirinci

1 domates

1 soğan

250 gr kıyma

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, kimyon


Hazırlanışı:


Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp buzlu suyun içine atın 5 dakika bekletip süzün Soğan ve domatesi temizleyip rendeleyin Maydanozu ve dereotunu temizleyip kıyın


Geniş bir kapta kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı karıştırın Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin Yaprak sarması gibi sarın Sarmaları tencereye dizin Üzerlerine zeytin yağını gezdirerek dökün 1 su bardağı kadar su ilave edin


Porselen bir tabakla sarmaların üzerini kapatın Tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin Servis tabağına alıp dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla