Konu
:
Madımaklı Kuzu Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Madımaklı Kuzu Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Madımaklı Kuzu Sarma
Madımaklı kuzu sarma tarifi - Madımaklı kuzu sarmanın yapılışı - Madımaklı kuzu sarma nasıl yapılır
Malzemeler:,
250 gram kemikli kuzu sırtı
içi için: 4 çorba kaşığı konserve madımak
1 adet kuru soğan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
tuz, taze baharat
kuskus pilavı için: 1 çay bardağı kuskus makarna
3 adet kurutulmuş domates, közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağı, 3 diş sarımsak
rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, beyaz toz biber
garnitür için: bir miktar tozşeker, 3 adet siyah üzüm
Hazırlanışı:
Kuzu sırtı rulo yapılacak şekilde açılır
Et döveceği ile iyice inceltilir
İnce doğranmış soğanlar sıvıyağda sotelenir
Soğanlar kavrulduktan sonra madımak ilave edilerek kavurmaya devam edilir
kavurma işlemi tamamlandıktan sonra soğutulur ve rendelenmiş kaşar peyniri ile küp şeklinde doğranmış közlenmiş biber ilave edilir
Hazırlanan iç etin üzerine yayılır, üzerine taze baharatlar serpiştirilerek rulo haline getirilir
Açılmaması için kürdan yardımı ile tutturulur
160 derecelik fırında yaklaşık 15-18 dakika pişirilir
Kuskus pilavı için önce makarna haşlar gibi kuskus haşlanır ve süzülür
Küp şeklinde doğranmış közlenmiş biber ve kuru domates sotelendikten sonra kuskus ilave edilir
son olarak tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri koyulduktan sonra tuz, biber ve baharatlarla tatlandırılır
Fırından çıkarılan et dilimlenerek servis tabağına alınır
Kuskus pilavı ile servis edilir
Dilerseniz yanında siyah üzümleri kremalize ederek servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul