Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Patlıcan Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Patlıcan Dolması



patlıcan dolması nasıl yapılır - patlıcan dolmasının tarifi


Malzemeler


3 adet patlıcan


½ bardak pirinç


1 çay bardağı zeytinyağı


2 adet kuru soğan


1 kaşık dolamlık fıstık


1 kaşık kuş üzümü


1çay kaşığı yenibahar


1çay kaşığı kuru nane


3adet limon suyu


2adet kesme şeker


½ demet dereotu


tuz

Tarifi


Patlıcanları soymadan ikiye bölün, içlerini oyun ve tuzlu suya bırakın


Kuş üzümlerini sıcak suda bekledin, pirinci yıkayıp ıslatın


Bir tencere içinde yağın yarısını kızdırın; dolmalık fıstıkları hafif kavurun, ardından küp şeklinde doğradığınız soğanları katın


Soğanlarda pembeleşince süzdüğünüz pirinci ekleyip 15 dk kadar kavurmaya devam edin


Ocağın altını kısıp kuş üzümünü, baharatları, şekeri ve kıyılmış dereotunu katın


Limonların suyunu da ilave ederek iyice karıştırın


Çok bekletmeden 1bardak kadar suyu üzerlerine dökün; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin


Pişen harç ılındığı vakit patlıcanların içine doldurarak düz bir tencereye dizin ve üzerlerine 1 bardak su döküp porselen bir tabakla kapatın


Orta ateşte 15dk pişirdikten sonra bunları fırına dayanıklı cam kaba dizin; kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirin ve 170derecede 20dk daha pişirin


Soğuk olarak servise sunun


Afiyet Olsun


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla