Konu
:
Fıstıklı Patlıcan Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Patlıcan Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Patlıcan Dolması
patlıcan dolması nasıl yapılır - patlıcan dolmasının tarifi
Malzemeler
3 adet patlıcan
½ bardak pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 kaşık dolamlık fıstık
1 kaşık kuş üzümü
1çay kaşığı yenibahar
1çay kaşığı kuru nane
3adet limon suyu
2adet kesme şeker
½ demet dereotu
tuz
Tarifi
Patlıcanları soymadan ikiye bölün, içlerini oyun ve tuzlu suya bırakın
Kuş üzümlerini sıcak suda bekledin, pirinci yıkayıp ıslatın
Bir tencere içinde yağın yarısını kızdırın; dolmalık fıstıkları hafif kavurun, ardından küp şeklinde doğradığınız soğanları katın
Soğanlarda pembeleşince süzdüğünüz pirinci ekleyip 15 dk kadar kavurmaya devam edin
Ocağın altını kısıp kuş üzümünü, baharatları, şekeri ve kıyılmış dereotunu katın
Limonların suyunu da ilave ederek iyice karıştırın
Çok bekletmeden 1bardak kadar suyu üzerlerine dökün; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Pişen harç ılındığı vakit patlıcanların içine doldurarak düz bir tencereye dizin ve üzerlerine 1 bardak su döküp porselen bir tabakla kapatın
Orta ateşte 15dk pişirdikten sonra bunları fırına dayanıklı cam kaba dizin; kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirin ve 170derecede 20dk daha pişirin
Soğuk olarak servise sunun
Afiyet Olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul