06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Usulü Enginar Dolması
enginar nasıl pişirilir - enginar dolması nasıl yapılır - kremalı enginar dolmasıMalzemeler:
30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
4 orta boy enginar (temizlenip, içleri çıkarılarak haşlanmış ve süzülmüş)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
500 gr yağsız dana kıyması
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığından biraz az tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 haşlanmış pancar (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı krema
60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi
Tarifi:
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız
Bir tatlı kaşığı yağla, bütün enginarları alacak büyüklükte yayvan bir fırın tepsisini yağlayıp bir kenara bırakınız
Keskin bir bıçakla enginarları, rahat oturmaları için diplerinden kesip bir kenara bırakınız
Orta boy bir tencerede, kalan 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğanları ekleyip, ara sıra karıştırarak 5-6 dakika soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kızartınız Kıymayı katıp devamlı karıştırarak 10 dakika pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, hardal, salça, tuz, karabiber, kırmızı biber, pancar ve kremayı ekleyiniz
Karışımı enginarlara eşit ölçüde doldurduktan sonra, enginar dolmalarını fırın tepsisine diziniz Üstlerine kaşar peyniri rendesi serpip fırının orta katma sürünüz 20-30 dakika peynirler eriyip nar gibi olana kadar pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp enginarları servis tabaklarına koyarak hemen servis ediniz
Not: Bu enginar dolmalarını giriş yemeği olarak yada sıcak domates sosu ve taze fasulye ile baş yemek olarak servis edebilirsiniz Kişi başına 2 enginardan hesaplayınız
alıntı
|
|
|