Konu
:
Bulgurlu Pazı Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Bulgurlu Pazı Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgurlu Pazı Dolması
dolma tarifleri - pazı dolması tarifi
Bulgurlu pazı dolması malzemeleri
2 demet pazı
1 soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı kıyılmış nane
Kırmızı pul biber
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi
20 gr tereyağı
Tuz
1
5 su bardağı sıcak su
Süslemek için
Nar taneleri
Nane yaprakları
Bulgurlu pazı dolması hazırlanışı
Pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını
kaynayan suda 2 dakika bekletin
Süzgece alarak suyunun süzdürün
Bulguru sudan geçirip bir kaseye alın
Sarımsak ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin
Salçaları, maydanoz, nane, zeytinyağı,
tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın
Pazı yapraklarını düz bir zemine serin
Kenar kısmına bir miktar bulgurlu
karışımdan yerleştirip sarın ve tencereye dizin
Tereyağını ve suyu küçük bir kasede eriyinceye kadar ısıtın
Nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin
Üzerine küçük bir tabak kapatın
Tencerenin de kapağını kapatarak,
kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin
Dolmaları servis tabağına dizin
Üzerine nar taneleri serpiştirip
nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul