Yalnız Mesajı Göster

Bulgurlu Pazı Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Pazı Dolması



dolma tarifleri - pazı dolması tarifi

Bulgurlu pazı dolması malzemeleri


2 demet pazı


1 soğan


1 diş sarımsak


1 su bardağı ince bulgur


1 tatlı kaşığı domates salçası


1 tatlı kaşığı biber salçası


Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz


1 çay bardağı kıyılmış nane


Kırmızı pul biber


Karabiber


Yarım çay bardağı zeytinyağı


3 yemek kaşığı nar ekşisi


20 gr tereyağı


Tuz


15 su bardağı sıcak su

Süslemek için


Nar taneleri


Nane yaprakları

Bulgurlu pazı dolması hazırlanışı

Pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını

kaynayan suda 2 dakika bekletin

Süzgece alarak suyunun süzdürün


Bulguru sudan geçirip bir kaseye alın

Sarımsak ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin

Salçaları, maydanoz, nane, zeytinyağı,

tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın

Pazı yapraklarını düz bir zemine serin

Kenar kısmına bir miktar bulgurlu

karışımdan yerleştirip sarın ve tencereye dizin


Tereyağını ve suyu küçük bir kasede eriyinceye kadar ısıtın

Nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin

Üzerine küçük bir tabak kapatın


Tencerenin de kapağını kapatarak,

kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin


Dolmaları servis tabağına dizin

Üzerine nar taneleri serpiştirip

nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla