Konu
:
Zeytinyağlı Lahana Ve Biber Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Lahana Ve Biber Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Lahana Ve Biber Dolması
zeytinyağlı dolma tarifleri - lahan dolması tarifi - dolma tarifleri
Zeytinyağlı lahana ve biber dolması malzemeleri
1 orta boy lahana
10 salçalık kırmızı biber
2 su bardağı sıcak su
Dolma harcı için
2 su bardağı pirinç
6 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuşüzümü
4 kesme şeker
1 limonun suyu
2 kahve fincanı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Süslemek için
Birkaç limon dilimi
Birkaç nane yaprağı
Zeytinyağlı lahana ve biber dolması:
Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan zeytinyağlılara harika bir örnek
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin
Bol suyla yıkayın
Soğanı soyup kıyın
Kuşüzümlerini ayıklayıp yıkayın ve yumuşaması için ılık suda bekletip süzün
Dolmalık fıstıkları teflon tavada sararıncaya kadar karıştırarak kavurun
Tencerede 1 fincan zeytinyağını ısıtın
Soğanı ilave edip sararıncaya kadar kavurun
Pirinci ekleyip kısık ateşte 10-12 dakika kavurun
Dolmalık fıstık ve kuşüzümünü ekleyip karıştırın
Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve limon suyunu döküp tuz, karabiber, yenibahar ve şekerle tatlandırın
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler diri kıvamda kalacak şekilde pişirin
Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin
Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın
Yaprakları kaynar suya atıp yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika haşlayın
Süzgece alıp suyunu süzdürün
Yaprakların damarlı kısımlarını bıçakla temizleyip el büyüklüğünde parçalara kesin
Biberleri ayıklayıp yıkayın
Lahana yapraklarını parlak yüzü altta kalacak şekilde tezgaha yayın
Her bir yaprağın ortasına birer kaşık dolma içi ilave edin
Yaprakların iki kenarını içe doğru katlayıp sarın
Biberleri harçla doldurun
Hazırladığınız dolmaları tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağını gezdirerek dökün
Kalan 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kalan yapraklarla dolmaların üzerini örtün
Porselen bir tabakla kapatın
Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişirin
Soğuyunca servis tabağına alıp limon dilimleri ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul