Yalnız Mesajı Göster

Pancar Sarması (Kırmızı Biber Dolmalı) - Gaziantep

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Sarması (Kırmızı Biber Dolmalı) - Gaziantep



Pancar Sarması (Kırmızı Biber Dolmalı) - Ragıp Bey'in Mutfağı: Gaziantep





Malzemeler:

250 kg orta yağlı kuzu kıyması

15 KG Pancar (pazı)

8 tane dolmalık taze kırmızı biber (kışın kuru biber)

150-200 gr pirinç

300 gr bulgur

4-5 diş kuru sarımsak

1 baş kuru soğan

1 yemek kaşıgı dolusu biber salçası (ev yapımı, koyu)

1 yemek kaşıgı dolusu domates salçası (ev yapımı,koyu)

1 adet limon

1 çay kaşığı karabiber

1 adet limonun suyu


Yapılışı: Pancarların sap kısımları kesilip temizlenirYıkanıp sıcak suda 2 dk soldurulup, soğuk suda kısa süre bekletilip çıkarılır Kıyma, ince kıyılmış soğan ve sarımsaklar, salçalar, karabiber,kırmızı pul biber ve tuz konup, iyice karıştırılır Soğuk suda bekletilip yıkanan hafif süzülen pirincin içine, harçtan yeteri kadar konup karıştırılır Oyulan biberlerin içi doldurulup, ağızları artık sebze veya doğranan bir domates ile kapatılıp, tencerenin ortasına dizilir Kalan kıyma harcı bulgurla karıştırılıp, pancarların içine yeteri kadar iç konarak işaret parmağından daha uzun olarak fazla sıkıştırılmadan sarılır Önce biber dolmalarının etrafına, daha sonra üzerine düzgünce dizilir Üzerine dolma taşı konup, bir parmak aşağıda kalacak kadar sıcak su konur Kaynara çıkınca kısık ateşte 45 dk pişirilir Pişmeye yakın limon suyu ilave edilir Tuzu kontrol edilip 15 dk daha pişirilir Suyu süzülüp sarmalar dağılmadan itina ile servise kabına alınır


Not: İsteğe göre 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber ilave edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla