Yalnız Mesajı Göster

Etli Maraş Dolması - Kahramanmaraş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Maraş Dolması - Kahramanmaraş



Etli Maraş Dolması - Kahramanmaraş





Malzemeler:

500 gr kabak

500 gr dolmalık Kırmızı Biber

500 gr dolmalık Yeşil Biber

500 gr patlıcan

500 gr havuç

1 demet maydanoz

5 adet domates

3 adet orta boy soğan

1 kg orta yağlı kıyma

300 gr kuyruk yağı

500 gr pirinç

2 yemek kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

2 kaşık sumak ekşisi


Yapılışı:

Önce soğanlar ince ince doğranır İçine kıyma, kuyruk yağı, doğranmış maydanoz, bir miktar ekşi, tuz, karabiber ve salça karıştırılıp yoğrulur Yıkanmış olan pirinç içine katılır, karıştırıp dolmalar doldurulur Tencereye dizip üzerine tabak yerleştirip, 2 yemek bardağı su konur Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 20-25 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla