Konu: Soğani
Yalnız Mesajı Göster

Soğani

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğani



Osmanlı Soğani - Soğani Tarifi - Soğani Yapılışı

6 iri soğan

250 gr kıyma

1 çay bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı sıvıyağ

15 çorba kaşığı biber salçası

15 çorba kaşığı domates salçası

Karabiber

Toz kırmızı pulbiber

1 su bardağı tane sumak

1 su bardağı sıcak su

Nane

Kekik

Kimyon

Tuz


Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın Hafif sıkıp katlarını ayırın Pirinci bol suyla yıkayıp süzün Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletip süzün Tavada tereyağı ve sıvıyağı kızdırın Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın Tavayı ocaktan alın Kıyma ve pirinci ilave edip karıştırın Hazırladığınız iç malzemeyle soğanları (veya kurutulmuş biber ve patlıcanları) doldurup geniş bir tencereye dizin Sumak suyunu ekleyin Su kaynayınca kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin Servis tabağına alıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla