Konu
:
Soğani
Yalnız Mesajı Göster
Soğani
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğani
Osmanlı Soğani - Soğani Tarifi - Soğani Yapılışı
6 iri soğan
250 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1
5 çorba kaşığı biber salçası
1
5 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber
Toz kırmızı pulbiber
1 su bardağı tane sumak
1 su bardağı sıcak su
Nane
Kekik
Kimyon
Tuz
Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun
Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın
Hafif sıkıp katlarını ayırın
Pirinci bol suyla yıkayıp süzün
Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletip süzün
Tavada tereyağı ve sıvıyağı kızdırın
Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın
Tavayı ocaktan alın
Kıyma ve pirinci ilave edip karıştırın
Hazırladığınız iç malzemeyle soğanları (veya kurutulmuş biber ve patlıcanları) doldurup geniş bir tencereye dizin
Sumak suyunu ekleyin
Su kaynayınca kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin
Servis tabağına alıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul