Konu
:
Pastırmalı Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Enginar Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Enginar Dolması
malzemeler
4 Adet taze enginar
120 gr partırma
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet soğan
100 gr iç bakla
1 Fincan limon suyu
1 Fincan zeytinyağı
1 Çorba kaşığı un
2 Su bardağı su
1 Çay kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı
Enginarları soyup, etli kısımlarını çıkardıktan sonra limon suyu sıkılmış ve unlanmış suda bekletin
Böylece kararmalarını önlemiş olursunuz
Bu arada orta boy bir tencerenin içine sırasıyla yağı, küp küp doğranmış soğanı, havucu ve patatesleri koyarak 10 dakika kavurun
Bir çorba kaşığı unu üzerine serperek karıştırın
Karışımın üzerine sırasıyla 2 su bardağı su, limon suyu, tuz şeker, enginarlar ve iç baklayı ilave edin
Bu malzemeleri ilave ettikten sonra 30 dakika daha kaynatın
Tencerenin içindeki malzemeler yumuşadıktan sonra enginarların içine havuçlu patatesli harçtan eşit miktarda doldurun
Soğuduktan sonra tabağın kenarına pastırmaları dizip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul