Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Enginar Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Enginar Dolması



malzemeler

4 Adet taze enginar

120 gr partırma

1 Adet havuç

1 Adet patates

1 Adet soğan

100 gr iç bakla

1 Fincan limon suyu

1 Fincan zeytinyağı

1 Çorba kaşığı un

2 Su bardağı su

1 Çay kaşığı şeker

Tuz

Hazırlanışı


Enginarları soyup, etli kısımlarını çıkardıktan sonra limon suyu sıkılmış ve unlanmış suda bekletin

Böylece kararmalarını önlemiş olursunuz

Bu arada orta boy bir tencerenin içine sırasıyla yağı, küp küp doğranmış soğanı, havucu ve patatesleri koyarak 10 dakika kavurun

Bir çorba kaşığı unu üzerine serperek karıştırın

Karışımın üzerine sırasıyla 2 su bardağı su, limon suyu, tuz şeker, enginarlar ve iç baklayı ilave edin

Bu malzemeleri ilave ettikten sonra 30 dakika daha kaynatın

Tencerenin içindeki malzemeler yumuşadıktan sonra enginarların içine havuçlu patatesli harçtan eşit miktarda doldurun

Soğuduktan sonra tabağın kenarına pastırmaları dizip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla