Yalnız Mesajı Göster

Firikli Acur Dolmasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firikli Acur Dolmasi



Malzemeler

500 gr yagli kiyma,

1 yemek kasigi d salçasi,

1 yemek kasigi biber salçasi,

250 gr bulgur,

250 gr firik,

2 kg acur,

2 bas kuru sogan,

1 bas

sarimsak,

Kirmizibiber,

karabiber,

tuz,

Yeteri kadar su

Tarifi

Acurlar yikanir, baslari kesilir, acurun aci kismi gidene kadar oyulur (oyulurken dile degdirilerek acisina bakilir) Oyulan acurlarin içine karabiber ve tuz karisimi sürülür Bir legen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince dogranmis sogan ve sarimsaklar, tuz, kirmizibiber ve karabiber konarak biraz yogurulur Hazirlanan bu iç, acurlarin içine yarisini biraz geçecek sekilde doldurulur Önceden kesilmis acur baslari ile doldurulmus acurlarin agzi kapatilarak tencereye dizilir Dolmanin yüzüne çikacak kadar su konur Suyuna bir parça tuz atilir ve ocaga konur Kaynamaya basladiginda ocak kisilir; dolma kisik ateste pisirilir Servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla