Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Lahana Dolmasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Lahana Dolmasi



Malzemeler

1 adet orta boy

lahana (tuzlu suda haslanmis)

2 su bardagi pirinc

2 Adet domates (küp küp ince olarak dogranmis)

2 adet yesil biber (ince dogranmis)

1 çay bardagi zeytinyagi

1 yemek kasigi kirmizi biber

1 tatli kasigi karabiber

Yairm demet maydanoz (ince dogranmis)

Yairm su bardagi tahin

1 tutam

tuz

Sos için :

1 çay bardagi tahin

1 su bardagi yogurt

2 limon suyu

5-6 dis

sarimsak (dövülmüs)

1 çay kasigi nane

1 çay kasigi kirmizi biber

1 tutam

tuz
Tarifi

Pirinci yikayip süzün Domates, sogan, yesil biber, maydanoz, tahin, zeytinyagi ve baharatlari karisrirarak iyice harmanlayin Lahanalarin içine azar azar iç koyarak sarin Tencereye dizin, 2 su bardagi su ilave ederek, kisik ateste pisirin Sos malzemelerini presten geçirip lahanalarin üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatin Lahana dolmanizi en az 3-4 saat dinlendirin Soguk olarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla