Konu: Erik Dolmasi
Yalnız Mesajı Göster

Erik Dolmasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Dolmasi



Malzemeler

250 gr kurutulmus iri siyah erik

200 gr orta yagli kiyma

50 gr

pirinç

1/2 su bardagi

1 çay kasigi tarçin

Tuz

3 çorba kasigi toz

seker (45 gr)

30-40 gr tereyagi


Tarifi

Erikleri 10 dakika suda bekletin Iyice yikadiktan sonra 1 lt suda 15 dakika haslayin Haslama suyunu saklayin Kiymaya pirinci, tuz ve tarçini katin ve iyice yogurun Erikleri biçakla yarin Çekirdeklerini çikarin Kiymali iç ile doldurup kapatin Yayvan ve küçük bir tencereye dizin Terayagini küçük parçalar halinde kesip aralara koyun Tüm malzemeyi koyduktan sonra 1 su bardagi erik suyu ekleyin Kisik ateste 5 dakika kaynatin, daha sonra toz sekeri üstüne serpin Tencerenin agzini kapatin 30 dakika kisik ateste pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla