Konu
:
Erik Dolmasi
Yalnız Mesajı Göster
Erik Dolmasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Dolmasi
Malzemeler
250 gr kurutulmus iri siyah erik
200 gr orta yagli kiyma
50 gr
pirinç
1/2 su bardagi
1 çay kasigi tarçin
Tuz
3 çorba kasigi toz
seker (45 gr)
30-40 gr tereyagi
Tarifi
Erikleri 10 dakika suda bekletin
Iyice yikadiktan sonra 1 lt suda 15 dakika haslayin
Haslama suyunu saklayin
Kiymaya pirinci, tuz ve tarçini katin ve iyice yogurun
Erikleri biçakla yarin
Çekirdeklerini çikarin
Kiymali iç ile doldurup kapatin
Yayvan ve küçük bir tencereye dizin
Terayagini küçük parçalar halinde kesip aralara koyun
Tüm malzemeyi koyduktan sonra 1 su bardagi erik suyu ekleyin
Kisik ateste 5 dakika kaynatin, daha sonra toz sekeri üstüne serpin
Tencerenin agzini kapatin
30 dakika kisik ateste pisirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul