Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Muska Lahana Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Muska Lahana Sarması



MALZEMELER

1 adet orta büyüklükte lahana

2 adet soğan

2 yemek kaşığı salça

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

250 gr orta yağlı kıyma

1 çay bardağı kalın bulgur

1 çay bardağı yeşil mercimek

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı fesleğen

Yeteri kadar tuz, karabiber

Yarım demet yeşil soğan

HAZIRLANIŞI

Mercimeği akşamdan suda ıslatın Soğanı ince kıyıp maydanozu doğrayın Kıymayı bir kaba alın Üzerine soğan, maydanoz, salça, biber salçası, tuz, karabiber ve yağı koyup yoğurun Yıkanmış buİgur ve mercimeği ilave edip 1 çay bardağı su ekleyerek karıştırın

Lahana yapraklarını kaynar tuzİu suda 10 dakika hafif haşlayıp süzün Lahana yaprakİarını mutfak tahtası üzerinde 2 parmak eninde uzun şeritİer halinde kesin Ucuna doİma içinden yerİeştirip muska şekİinde sarın Tencereye yerleştirin

Sarma işlemi bitince 1 su bardağı sıcak su ekleyip üzerine bir porselen tabak kapatın Lahanalar pişene kadar kısık ateşte pişirin Ateşten alıp servis tabağına yerleştirin Üzerine kıyılmış yeşil soğanı serpip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla