Konu
:
Mercimekli Muska Lahana Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Muska Lahana Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Muska Lahana Sarması
MALZEMELER
1 adet orta büyüklükte lahana
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
250 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı kalın bulgur
1 çay bardağı yeşil mercimek
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı fesleğen
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yarım demet yeşil soğan
HAZIRLANIŞI
Mercimeği akşamdan suda ıslatın
Soğanı ince kıyıp maydanozu doğrayın
Kıymayı bir kaba alın
Üzerine soğan, maydanoz, salça, biber salçası, tuz, karabiber ve yağı koyup yoğurun
Yıkanmış buİgur ve mercimeği ilave edip 1 çay bardağı su ekleyerek karıştırın
Lahana yapraklarını kaynar tuzİu suda 10 dakika hafif haşlayıp süzün
Lahana yaprakİarını mutfak tahtası üzerinde 2 parmak eninde uzun şeritİer halinde kesin
Ucuna doİma içinden yerİeştirip muska şekİinde sarın
Tencereye yerleştirin
Sarma işlemi bitince 1 su bardağı sıcak su ekleyip üzerine bir porselen tabak kapatın
Lahanalar pişene kadar kısık ateşte pişirin
Ateşten alıp servis tabağına yerleştirin
Üzerine kıyılmış yeşil soğanı serpip servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul