Yalnız Mesajı Göster

Hanımağa Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hanımağa Sarması



Malzemeler :


3 adet ortaboy Patlıcan

10 adet Mantar

2 adet ortaboy Soğan

2 adet ortaboy Domates

½ demet Maydanoz

1 su bardağı Sıvı Yağ

6 diş Sarımsak

1 tatlı kaşığı Toz Şeker

100 gr rendelenmiş Kaşar Peyniri

Tuz, Kara Biber

Hazırlanışı :


Patlıcanlar boyuna dilim dilim kesilir Üzerlerine tuz ekilip 15 dakika bekletilir


Patlıcanlar yıkanıp, tuzları akıtılır Yağın yarısı tavaya konulup, hafifçe pembeleşincek kadar kızartılır


Mantarlar dilimlenir Tavaya atılır ve suyu çekene kadar sote edilir Ateşten almadan önce tuz ve karabiberi konulur Soğuyunca da üstüne maydanozlar ince ince doğranırPatlıcan dilimleri yayılır, mantarlı malzeme içine konur Rulo şeklinde sarılır Küçük bir fırın tepsisine, uç kısımları dışarıya gelecek şekilde sıralanır Kalan yağa, ufak ufak doğranmış domatesler, karabiber, tuz ve toz şeker ilavesi ile sote edilir Bir taşım kaynatılırPatlıcanın üstüne bu sos gezdirilir Kaşar peynir rendesi de ilave edilir Orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirilirKısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla