Konu
:
Hanımağa Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Hanımağa Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hanımağa Sarması
Malzemeler :
3 adet ortaboy Patlıcan
10 adet Mantar
2 adet ortaboy Soğan
2 adet ortaboy Domates
½ demet Maydanoz
1 su bardağı Sıvı Yağ
6 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
100 gr rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Patlıcanlar boyuna dilim dilim kesilir
Üzerlerine tuz ekilip 15 dakika bekletilir
Patlıcanlar yıkanıp, tuzları akıtılır
Yağın yarısı tavaya konulup, hafifçe pembeleşincek kadar kızartılır
Mantarlar dilimlenir
Tavaya atılır ve suyu çekene kadar sote edilir
Ateşten almadan önce tuz ve karabiberi konulur
Soğuyunca da üstüne maydanozlar ince ince doğranır
Patlıcan dilimleri yayılır, mantarlı malzeme içine konur
Rulo şeklinde sarılır
Küçük bir fırın tepsisine, uç kısımları dışarıya gelecek şekilde sıralanır
Kalan yağa, ufak ufak doğranmış domatesler, karabiber, tuz ve toz şeker ilavesi ile sote edilir
Bir taşım kaynatılır
Patlıcanın üstüne bu sos gezdirilir
Kaşar peynir rendesi de ilave edilir
Orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirilir
Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul