Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Kabak Dolmasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Kabak Dolmasi



MALZEMELER


(6 kişilik)

6 dolmalık kabak

250 gr peynir rendesi (tercihen tulum)

1/2 bardak süt

isteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis

dereotu

tuz

karabiber





HAZIRLANIŞI


Kabakların iki başı kesilir İçi çıkarılır Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini doldurun Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip üstü yukarı gelecek biçimde fırına verin Peynir eriyince sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla