06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Açık Sarma
Açık Sarma Tarifi - Açık Sarma Yapılışı - Açık Sarma Nasıl Yapılır - Açık Sarma Malzemeleri

İçindekiler:
150 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma
2 demet karalahana
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 adet domates
(kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)
2 çorba kaşığı pirinç
Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiber
(arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Tarif:
• Karalahanaları, kaynar bol suda, sap kısımları hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak haşlayıp, süzün ‹ki avucunuzla sıkarak fazla sularını akıtın ve ince ince kıyın
• Zeytinyağı ve tereyağını birlikte ısıtıp, soğan ve sarmısakları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak soteleyin
• Karıştırmaya devam ederek kıymayı ekleyin ve 3-4 dak daha kavurun
• Karıştırmaya devam ederek karalahanayı ekleyin Tuz ve karabiber serpip, 4-5 dak kavurun
• Domates ve pirinci ekleyip, üzerine çıkıncaya kadar su gezdirin Hafifçe karıştırın ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve tencerenin kapağını hafif aralık bırakarak 15-20 dak pişirin
• Pul kırmızıbiber serperek sıcak servis yapın
|
|
|