Konu: Açık Sarma
Yalnız Mesajı Göster

Açık Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açık Sarma



Açık Sarma Tarifi - Açık Sarma Yapılışı - Açık Sarma Nasıl Yapılır - Açık Sarma Malzemeleri




İçindekiler:

150 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma

2 demet karalahana

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)

2 diş sarmısak (ince kıyılmış)

1 adet domates

(kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)

2 çorba kaşığı pirinç

Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)



Tarif:

• Karalahanaları, kaynar bol suda, sap kısımları hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak haşlayıp, süzün ‹ki avucunuzla sıkarak fazla sularını akıtın ve ince ince kıyın

• Zeytinyağı ve tereyağını birlikte ısıtıp, soğan ve sarmısakları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak soteleyin

• Karıştırmaya devam ederek kıymayı ekleyin ve 3-4 dak daha kavurun

• Karıştırmaya devam ederek karalahanayı ekleyin Tuz ve karabiber serpip, 4-5 dak kavurun

• Domates ve pirinci ekleyip, üzerine çıkıncaya kadar su gezdirin Hafifçe karıştırın ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve tencerenin kapağını hafif aralık bırakarak 15-20 dak pişirin

• Pul kırmızıbiber serperek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla