Yalnız Mesajı Göster

Asma Yaprağında Kereviz Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Kereviz Dolması



Asma Yaprağında Kereviz Dolması Tarifi - Asma Yaprağında Kereviz Dolması Yapılışı - Kereviz Dolması

Malzemeler :

4 Kereviz

3 Soğan

1 Su B Pirinç

1 Çorba K Dolmalık Fıstık

2 Çorba K Kuş Üzümü

Maydanoz

Dereotu

Limon Grass

Tuz

Karabiber

Yenibahar

Toz Şeker

Zeytinyağı

Su

Sarmak İçin:

Asma Yaprağı

Zeytinyağı

Hazırlanışı

Tavaya sıvıyağı dökün ve dolmalık fıstıkları biraz kavurun Soğanları doğrayın ve tavaya koyup kavurmaya devam edin

Pirinci yıkayın Ardından pirinç ve kuş üzümünü ekleyerek tekrar kavurun Şekeri de ilave ettikten sonra suyunu dökün Doğranmış dereotunu ve maydanozu doğrayıp içine ekleyin ve iyice karıştırın İç harcı tamamen pişmemeli Üzerine baharatları da döküp karıştırın

Kerevizleri üst ve alt tarafından kesin, soyun ortasından ikiye bölün ve içini boşaltın Hepsini bu şekilde ayıkladıktan sonra suya koyun

Tencerenin zeminine limon grassı ya da bir limonu doğrayın Kerevizlerin içini iç harcıyla tepeleme doldurun ve üzerlerini 1 ya da 2 asma yaprağıyla kapatın Yağlı kağıdın içine sarın ve tencereye yerleştirin

Hepsini yerleştirdikten sonra kereviz saplarını da üzerine koyun Sıvıyağını ve suyunu döktükten sonra pişmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla