Konu
:
Asma Yaprağında Kereviz Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Asma Yaprağında Kereviz Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Asma Yaprağında Kereviz Dolması
Asma Yaprağında Kereviz Dolması Tarifi - Asma Yaprağında Kereviz Dolması Yapılışı - Kereviz Dolması
Malzemeler :
4 Kereviz
3 Soğan
1 Su B
Pirinç
1 Çorba K
Dolmalık Fıstık
2 Çorba K
Kuş Üzümü
Maydanoz
Dereotu
Limon Grass
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Toz Şeker
Zeytinyağı
Su
Sarmak İçin:
Asma Yaprağı
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Tavaya sıvıyağı dökün ve dolmalık fıstıkları biraz kavurun
Soğanları doğrayın ve tavaya koyup kavurmaya devam edin
Pirinci yıkayın
Ardından pirinç ve kuş üzümünü ekleyerek tekrar kavurun
Şekeri de ilave ettikten sonra suyunu dökün
Doğranmış dereotunu ve maydanozu doğrayıp içine ekleyin ve iyice karıştırın
İç harcı tamamen pişmemeli
Üzerine baharatları da döküp karıştırın
Kerevizleri üst ve alt tarafından kesin, soyun ortasından ikiye bölün ve içini boşaltın
Hepsini bu şekilde ayıkladıktan sonra suya koyun
Tencerenin zeminine limon grassı ya da bir limonu doğrayın
Kerevizlerin içini iç harcıyla tepeleme doldurun ve üzerlerini 1 ya da 2 asma yaprağıyla kapatın
Yağlı kağıdın içine sarın ve tencereye yerleştirin
Hepsini yerleştirdikten sonra kereviz saplarını da üzerine koyun
Sıvıyağını ve suyunu döktükten sonra pişmeye bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul