Konu: Yaprak Sarma
Yalnız Mesajı Göster

Yaprak Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaprak Sarma



Yaprak Sarma Tarifi - Yaprak Sarma Nasıl Yapılır - Yaprak Sarma Malzemeleri


M a l z e m e l e r


* 300 gr yağlı kıyma,

* 500 gr sarmalık yaprak (asma veya bağ yaprağı),

* 500 gr pilavlık bulgur,

* 3 baş kuru soğan,

* 1 baş sarımsak, * 1 yemek kaşığı biber salçası, * 1 yemek kaşığı d salçası, * Karabiber, kırmızıbiber, tuz, * Yeteri kadar su




HAZIRLANIŞI:


Tencereye yaprakları haşlamaya yetecek miktarda su konarak kaynatılır Kaynayan suya atılan yapraklar, fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlanır Haşlanan yapraklar suyu süzülerek bir kenarda bekletilir Diğer tarafta leğen içerisine pilavlık bulgur, ince ince doğranmış soğan ve sarımsak, salçalar, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kıyma 2 su bardağı suyla iyice karıştırılır Hazırlanan bu karışım yaprakların arasına konur sıkı bir şekilde sarılarak, tencereye muntazam bir şekilde sıkça dizilir Üzerine sarmaları bir parmak geçecek şekilde su konur, biraz da tuz ilave edilir En üstüne dolma taşı veya ters çevrilmiş tabak koyarak kaynamaya bırakılır Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yapraklar ve pirinçler pişinceye kadar pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla