Konu
:
Etli Kabak Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kabak Dolması Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kabak Dolması Tarifi
Etli Kabak Dolması Tarifi - Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır - Etli Kabak Dolması Malzemeleri
Malzemeler:
10 adet kabak (kıbrıs/girit/yayla kabağı)
iç malzeme:
1 çay bardağı pirinç
2 adet iri kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
150-200gr kıyma
Hazırlanması:
[*]Pirinçleri yıkayın
Kuru soğanları yemeklik doğrayın
Maydanozları doğrayın
Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin
[*]İç malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp üzerlerini çizin
(biz limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz
) Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın
Bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun
Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin
[*]Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun
[*]Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin
[*]Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin
Tencerenin tabanından 2 patmak yüksekliğe çıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin
Dolma içi piştiyse kabaklar da pişmiş demektir
Yemeğinizi tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve arzuya göre dereotu ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul