06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Dolma
dolma tarifleri - ekşili arap dolması

Bu dolmanın en önemli özelligi kıyma ile değil ,
satır kıyması denilen ve incecik doğranan etten yapılıyor olması
Malzemeler
1/2 kg satır kıyması
1 kgdan az pirinç
70 adet kadar kuru patlıcan
4-5 adet soğan
3-4 diş sarmısak
2 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
zeytinyağı,tereyağı
sumak veya limontuzu
Yapılışı
Kıyma,ince doğrnmış soğan,sarmısak,sıcak suyla yıkanmış pirinç,biraz zeytinyağı ve tereyağ,tuz,salçalar ve baharatlar karıştırılır Patlıcanlar kaynar suda 10-15 dk haşlanır,hazırlanan karışm patlıcanlara doldurulur,yalnız bu işlem sırasında patlıcanları yarıya kadar doldurmaya dikkat edilir,tencereye üstüste dizilir,üzerine biraz daha yağ gezdirilir,sıcak su eklenerek,45-50 dk pişirilir,pişirirken veya pişirmeden önce üzerine sumak ekşisi suyu veya limontuzu atılır
|
|
|