Konu
:
Padişah Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Padişah Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Padişah Dolması
Patlıcan Dolması - Pirinçli Padişah Dolması - Kaburga Dolması
Malzemeler
6 adet patlıcan
3 orta boy soğan
250 gr
yağlı koyun kıyması
2 adet domates
1 çay bardağı pirinç
1 baş sarımsak
1 kg kaburga kemiği
3 kaşık tereyağı
1 demet maydanoz
1 demet nane
1 tatlı kaşığı tuz
sumak
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Kaburgalar 1 kg
suda iyice haşlanır
Patlıcanlar ortalarından ikiye bölünür, içleri oyularak çıkartılır
Tuzlu suda bekletilir
Diğer taraftan soğanlar yemeklik doğranır, içine yağ koyulmuş tencerede çok az çevrilir
Ateşten alınıp içine kıyma, küp doğranmış domatesler koyularak harmanlanır
İnce kıyılmış maydanoz taze nane ve pirinç malzemenin içine katılır
Tuz, sumak ve karabiber ilavesi ile dolma içi hazırlanır
Patlıcanlar sıkılarak sudan alınır, hazırlanan iç ile doldurulur
Haşlanmış kemikler tencerenin dibine yerleştirilir
Üzerlerine doldurulan dolmalar dizilir
1 bardak et suyu ve sarımsaklar ilave edilerek kısık ateşte patlıcanlar pişinceye kadar kaynatılır
Suyu eksilirse tekrar et suyundan ilave edilir
Biraz üzerine tereyağı gezdirilir
Soğuyuncaya kadar kapağı açılmaz
Yoğurt ile servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul