Yalnız Mesajı Göster

Bulgurlu Pazı Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Pazı Sarma



Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi - Bulgurlu Pazı Sarma Malzemeleri - Bulgurlu Pazı Sarma Yapılışı




Malzemesi:

1 demet pazı 1 bardak ince bulgur 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Üzeri için 2 bardak yoğurt 4 adet sarmısak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber


Tarifi:

• Pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan suyun içine batırıp çıkarın

• Sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin

• 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin

• Üzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyip tuz, karabiber, kuru nane, pul biber ve 2 kaşık unu ilave edin

• Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın

• Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın

• Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın

• Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın

• Suyunu süzüp üzerine sarmısaklı yoğurt dökün

• Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla