Konu
:
Bulgurlu Pazı Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Bulgurlu Pazı Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgurlu Pazı Sarma
Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi - Bulgurlu Pazı Sarma Malzemeleri - Bulgurlu Pazı Sarma Yapılışı
Malzemesi:
1 demet pazı 1 bardak ince bulgur 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Üzeri için 2 bardak yoğurt 4 adet sarmısak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber
Tarifi:
• Pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan suyun içine batırıp çıkarın
• Sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin
• 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin
• Üzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyip tuz, karabiber, kuru nane, pul biber ve 2 kaşık unu ilave edin
• Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın
• Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın
• Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın
• Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın
• Suyunu süzüp üzerine sarmısaklı yoğurt dökün
• Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul