06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kerkük Dolması
Türkmen Dolması - Kerkük Dolması Nasıl Yapılır - Kerkük Dolması Tarifi
Malzemeler:
½ Kg Kıyma
2 bardak Pirinç
2 Adet Rendelenmiş Domates
½ Demet Maydanoz
1 yemek Kaşığı Salça
Dilediğiniz Sebzeler
Üzüm yaprağı
5 yemek Kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Limontozu
Hazırlanışı:
Yaprakları sıcak suda ıslatarak yumuşatın
Kıymayı geniş bir kaba alın 2 bardak pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, 1 kaşık salça, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber, limontozu ve 2 kaşık sıvı yağı kıymanın üzerine ekleyin
Dilediğiniz sebzelerin içlerini oyup, tuzlu suyla yıkayın oyulmuş patlıcan, kabak ve patatesi yağda kavurun
Hazırladığınız harcı, sebzelerin içine doldurun ve yapraklara sarın, ara ara tencereye yerleştirin
Hepsini tencereye yerleştirdikten sonra, üstlerine ağır bir tabak kotun (sarmaların açılmaması için) Üzerine üstünü kapatacak kadar su, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve az sıvı yağ Sebzeler yumuşayana dek pişirin
Piştikten sonra tencereyi geniş bir tabağa yada tepsiye boşaltın
alıntı
|
|
|