Yalnız Mesajı Göster

Kerkük Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerkük Dolması



Türkmen Dolması - Kerkük Dolması Nasıl Yapılır - Kerkük Dolması Tarifi
Malzemeler:


½ Kg Kıyma

2 bardak Pirinç

2 Adet Rendelenmiş Domates

½ Demet Maydanoz

1 yemek Kaşığı Salça

Dilediğiniz Sebzeler

Üzüm yaprağı

5 yemek Kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

Limontozu

Hazırlanışı:


Yaprakları sıcak suda ıslatarak yumuşatın

Kıymayı geniş bir kaba alın 2 bardak pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, 1 kaşık salça, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber, limontozu ve 2 kaşık sıvı yağı kıymanın üzerine ekleyin

Dilediğiniz sebzelerin içlerini oyup, tuzlu suyla yıkayın oyulmuş patlıcan, kabak ve patatesi yağda kavurun

Hazırladığınız harcı, sebzelerin içine doldurun ve yapraklara sarın, ara ara tencereye yerleştirin

Hepsini tencereye yerleştirdikten sonra, üstlerine ağır bir tabak kotun (sarmaların açılmaması için) Üzerine üstünü kapatacak kadar su, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve az sıvı yağ Sebzeler yumuşayana dek pişirin

Piştikten sonra tencereyi geniş bir tabağa yada tepsiye boşaltın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla