Konu
:
Zeytinyağlı Kayısı Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kayısı Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kayısı Dolması
Zeytinyağlı Kayısı Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Kayısı Dolmasının Yapılışı - Zeytinyağlı Kayısı Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet taze nane
Yarım demet dereotu
Yarım kg kayısı,
2 soğan
1 çay bardağı naturel zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı dolma baharı
Yapılışı:
1 – Kayısıları 1 saat suda bekletin
Soğanı ufak ufak doğrayın
Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Yıkadığınız pirinçleri ilave ederek 5 dakika daha kavurun
1 su bardağı su ekleyip tuz serpin
Su kaynayınca ateşi kısın
Pirinçler suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirin
2 – Fıstıkları ayrı bir kapta kavurun
Kuş üzümü, kıyılmış nane,dereotu ve dolma baharını ilave ederek karıştırın
Pirinçlerle kavrulmuş fıstıklı karışımı harmanlayın
Kayısılara bir tatlı kaşığı dolma içi doldurun
Tencereye dizerek üzerlerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyin
Kısık ateşte 30 dakika pişirin
Üzerine limon suyu gezdirip ateşten alın
Soğuyunca kıyılmış nane ve dereotuna bulayarak servis yapın
Oktay Usta Dolma Tarifleri
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul