Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Kayısı Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Kayısı Dolması



Zeytinyağlı Kayısı Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Kayısı Dolmasının Yapılışı - Zeytinyağlı Kayısı Dolması Nasıl Yapılır


Malzemeler


1 su bardağı su

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı kuş üzümü

Yarım demet taze nane

Yarım demet dereotu

Yarım kg kayısı,

2 soğan

1 çay bardağı naturel zeytinyağı

1 su bardağı pirinç

1 çay kaşığı dolma baharı


Yapılışı:


1 – Kayısıları 1 saat suda bekletinSoğanı ufak ufak doğrayınZeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurunYıkadığınız pirinçleri ilave ederek 5 dakika daha kavurun1 su bardağı su ekleyip tuz serpin Su kaynayınca ateşi kısınPirinçler suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirin

2 – Fıstıkları ayrı bir kapta kavurunKuş üzümü, kıyılmış nane,dereotu ve dolma baharını ilave ederek karıştırınPirinçlerle kavrulmuş fıstıklı karışımı harmanlayınKayısılara bir tatlı kaşığı dolma içi doldurunTencereye dizerek üzerlerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyinKısık ateşte 30 dakika pişirinÜzerine limon suyu gezdirip ateşten alınSoğuyunca kıyılmış nane ve dereotuna bulayarak servis yapın


Oktay Usta Dolma Tarifleri

Alıntı Yaparak Cevapla