Konu
:
Sarma Hamur Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Sarma Hamur Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarma Hamur Dolması
Hamur Dolması Hazırlanışı - Sarma Hamur Dolma Tarifi - Dolma Yapılışı
Malzemeleri;
Hamur için;
1 yumurta
un
su
İç Malzemeleri;
250 gr kıyma
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç veya mevsim sebzeleri
karabiber
1 demet maydanoz
Hazırlanış:
Hamur malzemeleri karıştırılarak hamur haline getirilir
Hamur birkaç bezeye ayrılır
Bezeler normal incelikte açılarak 1,5 santim genişliğinde şeritler halinde kesilir
Kıyma ince ince kıyılmış soğanla biraz kavrulur
İsteğe göre iki yemek kşığı haşlanmış pirinç ve /veya haşlanmış iki orta boy patates rendelenmiş olarak kıymaya ilave edilir
İnce kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz hazırlanan içe ilave edilir
İçten alınan küçük parçalar şerit halinde kesilmiş olan hamurun uç kısmına konularak üçgen olacak şekilde katlanır
Uzun şeritler (kalın olmaması için ikiye kesirli
) Üçgen şekilde hazırlanmış olan hamurlar isteğe göre fırınlanır veya doğrudan bol suda tuz ilave edilerek haşlanır
Pişen sarmalar süzülerek tabağa alınır
Sunum; mevsime göre salça veya domatesle hazırlanan sos ve iki yemek kaşığı tereyağı kızartılıp yemeğin üzerine dökülür
İsteğe göre haşlanmış mevsim sebzeleri yemeğin yanına garnitür olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul