Yalnız Mesajı Göster

Sarma Hamur Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarma Hamur Dolması



Hamur Dolması Hazırlanışı - Sarma Hamur Dolma Tarifi - Dolma Yapılışı




Malzemeleri;

Hamur için;

1 yumurta

un

su

İç Malzemeleri;

250 gr kıyma

1 orta boy soğan

2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç veya mevsim sebzeleri

karabiber

1 demet maydanoz


Hazırlanış:

Hamur malzemeleri karıştırılarak hamur haline getirilir Hamur birkaç bezeye ayrılır Bezeler normal incelikte açılarak 1,5 santim genişliğinde şeritler halinde kesilirKıyma ince ince kıyılmış soğanla biraz kavrulur İsteğe göre iki yemek kşığı haşlanmış pirinç ve /veya haşlanmış iki orta boy patates rendelenmiş olarak kıymaya ilave edilir İnce kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz hazırlanan içe ilave edilir İçten alınan küçük parçalar şerit halinde kesilmiş olan hamurun uç kısmına konularak üçgen olacak şekilde katlanırUzun şeritler (kalın olmaması için ikiye kesirli) Üçgen şekilde hazırlanmış olan hamurlar isteğe göre fırınlanır veya doğrudan bol suda tuz ilave edilerek haşlanır Pişen sarmalar süzülerek tabağa alınırSunum; mevsime göre salça veya domatesle hazırlanan sos ve iki yemek kaşığı tereyağı kızartılıp yemeğin üzerine dökülür İsteğe göre haşlanmış mevsim sebzeleri yemeğin yanına garnitür olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla