Konu
:
At Kestanesi Yaprağı Sarması
Yalnız Mesajı Göster
At Kestanesi Yaprağı Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
At Kestanesi Yaprağı Sarması
At Kestanesi Sarması Hazırlanışı - At Kestanesi Yaprağı - Dolmalar Ve Sarmalar
İlkbaharda at kestanelerinin çok ince olgunlaşmamış yapraklarını çok az kaynar suda haşlayınız
Koyunun yağlı ve boş yerinden, soğan ve maydanoz ile birlikte ince kıyılmış yeteri kadar kıymanın içine yetecek kadar yıkanmış pirinç atınız, içine tuz, biber ve tarçın karıştırıp her yaprağı açarak içine bu içi yerleştiriniz, sonra da yaprağı sarınız
Yapraklardan bir miktarını kuşhanenin altına döşeyiniz
Sarmaların açılmaması için üzerlerine ufak bir kahvaltı sahanı örtüp, kenarından da bir miktar etsuyunu içine dökünüz
Sonra kuşhaneyi hafif ateşte pişirmeğe başlayınız
Piştikten sonra kalıbıyla kuşhaneyi geniş bir sahana tersyüz ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul