Yalnız Mesajı Göster

At Kestanesi Yaprağı Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

At Kestanesi Yaprağı Sarması



At Kestanesi Sarması Hazırlanışı - At Kestanesi Yaprağı - Dolmalar Ve Sarmalar





İlkbaharda at kestanelerinin çok ince olgunlaşmamış yapraklarını çok az kaynar suda haşlayınız

Koyunun yağlı ve boş yerinden, soğan ve maydanoz ile birlikte ince kıyılmış yeteri kadar kıymanın içine yetecek kadar yıkanmış pirinç atınız, içine tuz, biber ve tarçın karıştırıp her yaprağı açarak içine bu içi yerleştiriniz, sonra da yaprağı sarınız

Yapraklardan bir miktarını kuşhanenin altına döşeyiniz Sarmaların açılmaması için üzerlerine ufak bir kahvaltı sahanı örtüp, kenarından da bir miktar etsuyunu içine dökünüz

Sonra kuşhaneyi hafif ateşte pişirmeğe başlayınız Piştikten sonra kalıbıyla kuşhaneyi geniş bir sahana tersyüz ediniz



Alıntı Yaparak Cevapla