Konu
:
Brüksellahanası Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Brüksellahanası Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brüksellahanası Dolması
Brüksellahanası Dolması Tarifi - Brüksellahanası Dolması Nasıl Yapılır - Brüksellahanası Dolması Malzemeleri
Brüksellahanası Dolması
700 gr brüksellahanası
300 gr kiraz domates
200 gr kıyma
2 soğan
Yarım su bardağı sıvıyağ
1
5 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı pirinç
Karabiber
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içleri oyun
Soğanları soyup kıyın
Kıymayı çukur bir kaba alın
Soğan, salça, pirinç, 1 çorba kaşığı su, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yenibahar, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın
İç malzemeyi brüksellahanaların içlerine paylaştırın
Ağızları yukarı gelecek şekilde düz tabanlı bir tencereye yan yana dizin
Kalan yağ ve 1 tutam tuz ilave edip üzerini porselen tabakla kapatın
Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin
Porselen tabağı çıkarıp kiraz domatesleri ilave edin ve 5 dakika daha pişrip ocaktan alın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul