Yalnız Mesajı Göster

Brüksellahanası Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksellahanası Dolması



Brüksellahanası Dolması Tarifi - Brüksellahanası Dolması Nasıl Yapılır - Brüksellahanası Dolması Malzemeleri


Brüksellahanası Dolması


700 gr brüksellahanası

300 gr kiraz domates

200 gr kıyma

2 soğan

Yarım su bardağı sıvıyağ

15 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı pirinç

Karabiber

Yarım tatlı kaşığı yenibahar

1 su bardağı sıcak su

Tuz


Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içleri oyun Soğanları soyup kıyın Kıymayı çukur bir kaba alın Soğan, salça, pirinç, 1 çorba kaşığı su, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yenibahar, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın İç malzemeyi brüksellahanaların içlerine paylaştırın Ağızları yukarı gelecek şekilde düz tabanlı bir tencereye yan yana dizin Kalan yağ ve 1 tutam tuz ilave edip üzerini porselen tabakla kapatın Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin Porselen tabağı çıkarıp kiraz domatesleri ilave edin ve 5 dakika daha pişrip ocaktan alın Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla