Yalnız Mesajı Göster

Buğdaylı Pazı Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğdaylı Pazı Sarması



Buğdaylı Pazı Sarması Tarifi - Buğdaylı Pazı Sarması Nasıl Yapılır - Buğdaylı Pazı Sarması Malzemeleri


Buğdaylı pazı sarması


4 kişilik

Gerekli malzeme:

3 demet pazı

1 çay bardağı bulgur

1 su bardağı haşlanmış buğday

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 soğan

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı salça

30 gr tereyağı

1 çorba kaşığı nar ekşisi

Yarım demet taze fesleğen

1'er çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber, kekik, nane

Tuz

Süslemek için:

Limon dilimleri


Pazı yapraklarını I çay kaşığı tuz ilave edilmiş suda haşlayıp süzün Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup kıyın Taze fesleğeni temizleyip kıyın Baharatları bir kapta harmanlayın Bulguru bir kaba alıp üzerine 2 çay bardağı sıcak su ilave edin 30 dakika şişmesini bekledikten sonra tahta kaşıkla karıştırın

Sıvıyağını bir tencerede ısıtın Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun Sulandırılmış salçayı ekleyip kavurmaya devam edin Haşlanmış buğday ve bulguru ilave edip 1-2 dakika daha kavurun Ocaktan alıp kıyılmış fesleğen, tuz ve baharatları ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın

Pazı yapraklarını istediğiniz büyüklüklerde kesip buğdaylı harcı ortalarına yayın Sarma şeklinde sıkıca sarıp tencereye düzgün bir şekilde dizin Üzerine nar ekşisisini gezdirin Tereyağından fındık büyüklüğünde parçalar alıp sarmaların üzerine eşit şekilde dağıtın 1 çay bardağı ılık su ekleyin Sarmaların dağılmaması için üzerine porselen bir tabak yerleştirin Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin Limon dilimleriyle süsleyip sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla