Konu
:
Buğdaylı Pazı Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Buğdaylı Pazı Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğdaylı Pazı Sarması
Buğdaylı Pazı Sarması Tarifi - Buğdaylı Pazı Sarması Nasıl Yapılır - Buğdaylı Pazı Sarması Malzemeleri
Buğdaylı pazı sarması
4 kişilik
Gerekli malzeme:
3 demet pazı
1 çay bardağı bulgur
1 su bardağı haşlanmış buğday
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
30 gr tereyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım demet taze fesleğen
1'er çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber, kekik, nane
Tuz
Süslemek için:
Limon dilimleri
Pazı yapraklarını I çay kaşığı tuz ilave edilmiş suda haşlayıp süzün
Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup kıyın
Taze fesleğeni temizleyip kıyın
Baharatları bir kapta harmanlayın
Bulguru bir kaba alıp üzerine 2 çay bardağı sıcak su ilave edin
30 dakika şişmesini bekledikten sonra tahta kaşıkla karıştırın
Sıvıyağını bir tencerede ısıtın
Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun
Sulandırılmış salçayı ekleyip kavurmaya devam edin
Haşlanmış buğday ve bulguru ilave edip 1-2 dakika daha kavurun
Ocaktan alıp kıyılmış fesleğen, tuz ve baharatları ekleyin
Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın
Pazı yapraklarını istediğiniz büyüklüklerde kesip buğdaylı harcı ortalarına yayın
Sarma şeklinde sıkıca sarıp tencereye düzgün bir şekilde dizin
Üzerine nar ekşisisini gezdirin
Tereyağından fındık büyüklüğünde parçalar alıp sarmaların üzerine eşit şekilde dağıtın
1 çay bardağı ılık su ekleyin
Sarmaların dağılmaması için üzerine porselen bir tabak yerleştirin
Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin
Limon dilimleriyle süsleyip sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul